Inhoudsopgave

Het volgen van een coachingtraject bij Buitengewoon Paardencoaching kan een diepgaande impact hebben op je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om je te helpen het meeste uit deze ervaring te halen, zijn hier tien leervragen die je jezelf kunt stellen. Deze vragen zijn ontworpen om je te helpen reflecteren op je huidige situatie en de gebieden waar je wilt groeien.

Herken je jezelf bijvoorbeeld in deze vragen? Dan help ik jou graag!

 1. Hoe goed ken ik mijn eigen emoties en hoe beïnvloeden ze mijn besluitvorming?
  • Voel je je vaak overweldigd door je emoties, waardoor je moeite hebt met helder denken en het maken van weloverwogen beslissingen? Worstel je met het beheersen van je reacties in stressvolle situaties?
 2. Op welke manieren communiceer ik non-verbaal en hoe wordt dit opgevat door anderen?
  • Merk je dat er vaak misverstanden zijn tussen jou en anderen, mogelijk veroorzaakt door signalen die je onbewust uitzendt? Heb je moeite met het lezen van de lichaamstaal van anderen?
 3. Hoe reageer ik op feedback en kritiek van anderen?
  • Vind je het moeilijk om kritiek te accepteren zonder defensief of ontmoedigd te worden? Worstel je met het constructief gebruiken van feedback voor persoonlijke groei?
 4. Hoe effectief ben ik in het stellen en handhaven van persoonlijke en professionele grenzen?
  • Voel je je uitgeput omdat anderen je grenzen niet respecteren, of vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen en je eigen ruimte te bewaken?
 5. Hoe ga ik om met stress en druk, zowel op het werk als in mijn persoonlijke leven?
  • Voel je je constant gestrest en onder druk gezet, zonder een duidelijke uitweg of strategieën om met stress om te gaan?
 6. Wat zijn mijn sterke punten en hoe kan ik deze beter inzetten in mijn team of bedrijf?
  • Heb je het gevoel dat je potentieel onbenut blijft, of dat je niet weet hoe je je sterke punten effectief kunt inzetten?
 7. Hoe bouw en onderhoud ik vertrouwen in mijn professionele en persoonlijke relaties?
  • Ervaar je problemen met het opbouwen of behouden van vertrouwen, wat leidt tot gespannen relaties en een gebrek aan samenwerking?
 8. Op welke manier kan ik mijn leiderschapsvaardigheden verbeteren om een positievere impact te hebben op mijn team?
  • Worstel je met het vinden van de juiste balans tussen autoriteit en empathie, of voel je dat je team niet geïnspireerd of gemotiveerd is door jouw leiderschapsstijl?
 9. Hoe kan ik beter omgaan met verandering en onzekerheid in mijn leven en werk?
  • Voel je je verloren of overweldigd wanneer je geconfronteerd wordt met onverwachte veranderingen of onzekerheden?
 10. Wat zijn mijn langetermijndoelen en hoe kan ik deze effectiever nastreven?
  • Heb je moeite met het definiëren of behalen van je doelen, of voel je dat je vastzit zonder duidelijke richting of voortgang?

Als je jezelf in een of meer van deze vragen herkent, kan een coachingtraject bij Buitengewoon Paardencoaching de sleutel zijn tot het ontgrendelen van je volledige potentieel en het vinden van nieuwe wegen voor persoonlijke en professionele groei

Deel dit bericht